Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fredagsmiddag i vårt kvarter

Ögonblicksbild ur verklighet. Ska
jag greppa förstoringsglaset en
fredag och bjuda in? Flirta lite lätt
med publiken? eller ska jag luta mig
tillbaka. Slänga trosorna i handfatet
hänga upp dem på badrumsvärmarna
i det lilla badrummet i Hornstull

Lämna sporten som jag inte lever i
en sekund Hedlund sticker i innebandy
han fick bekhinneinflmmation min
föredetta envisades med att spela fem
kvällar i veckan och då var jag så ung
och vi älskade varje gång då han kom
hem. Jag lärde honom det. Jag var hans
första tjej. Han var ett Asplöv. Jag behövde
Gud för att få tillåtelse att luta mig tillbaka.
Blunda för att jag behövde vän. Bara vän.

hängde upp trosorna.

dricker innerligt fedagskaffet

just satt oss ned på den där restaurangen
dividerat kring hur dyr kvällen skulle
bli och han fått bjuda mig på biffen
200 kronor dyrare passerar han

han passerar revy

vi har inte setts sedan december 2012.
Det sista mötet vid min dörr. Han han
säga jag vill prata, prata igen
nästa fredag

svarade ja honom inte. tittade
bortom Som på fläck.

vågade aldrig. Gifte sig i oktober.



Våra blickar möttes, i
rodnad.


Ännu där. Avsaknaden av något



inte längre sparka honom så
hårt i skrevet att han aldrig mer
kan göra barn.





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2013-04-05 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP