Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den bokstavstrogne


Vilka känner vi som levt ett riktigt
liv i det som prövas kastas vi likt
vind mot vind

och jag tar emot er sade han. Jag
har sett och vi vi vet och du du
söker som besatt

Solen sken. Det var 2005. Hade luktat
till sig henne. Nu i det lilla huset med
den 8000 kvm tomten med allé. Där
satt vi och jag ville diskutera
homosexualitet. Det sade han med.

Det gick till en viss punkt. Så var det
i livet med. Sedan blev jag uttråkad.

Skulle din Gud tvinga människor att
hålla inne med sin lust. Den som blir
en del av vår identitet. Han svarade
något om att guden inte fördömer
människan, enbart handlingen. Förstås.
Jag gav mig inte. Flyttade min punkt
allt längre fram. Så du skulle leva i celibat
för din Gud om det stod i en bok att
dina drömmar, din längtan till kvinnor,
i grunden inte var frisk. Inte var bra.

Du är en enfald. Sade aldrig jag. Tänkte
jag. Istället var jag sociolog, kvinna
varm.

Lät honom vara. Lät mig prövas.


Vi sjöng i samma kör och han var
kär i mig. Det var det där med guden
stor. Han ville att mitt jag till honom
stod. Innan han vågade mig. Innan
han kunde klä av sina manliga gömmor.
De jag såg i tusental i någon frikyrklig
variant.

Det hela slutade med 50 meddelanden
i en mobiltelefon. Min lillebrors flickvän
i hot om polisanmälan.

Sådana likt du spottar guden ut genom
sin mun. Så lydde en.

Vi hade varit på krog en kväll. Snöret
Gud var medbjuden. Hade förstås hånglat
lite denna kväll. Denne man följt med
oss hem till brorsans tjej. Vi somnade
allihop i hennes jättelika säng.

Även Guds lilla dräng.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-06 03:14



Bookmark and Share


  Människa
"Du är en enfald. Sade aldrig jag. Tänkte
jag. Istället var jag sociolog, kvinna
varm." Snyggt! Snygg betydelse (jag hävdar att en betydelse kan vara snygg), snyggt placerade punkter, snygg rytm.

"Sådana likt du spottar guden ut genom
sin mun." Snyggt igen! Äcklig och bra bild i huvudet.

Och så sista raden, och rimmet - Riktigt bra avslut!

Kanske vissa stycken som kändes svagare (mer som att du bara säger dina tankar än sådär målande och poetiskt som ovanstående nämnda stycken), men det som är bra är riktigt bra, tycker jag. Gillar.
2013-04-06

    ej medlem längre
Kul och bra !
Ja, Gud har kanske fått nya idéer? På olika platser idag, menar jag
Människan tolkar Gud...? eller sig själv ?
2013-04-06

  Jordgubbsodlare
Vilken härligt präktig moralkaka om vad man får tycka och inte tycka, skönt stukad trots pk. Applåd!
2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP