Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utflykt i det blå




genom det vita. Tvärs genom
molnen. Det vi har upplevt
få som har så linda oss inte
fånga inte in oss se oss
än i det vi var

I det som ännu fångar stämplar
av blå bläck mot bröstets vägg

stunder i det blå
ögonblicken du!


välviljan. Hur naken sanning
trycker invid staketen - avflagnade


likt oss. I de dikeskanter där bokstäver
studsar hårt och skruvar sig, ger hårets
sträva toppar kluvna spår

och jag nuddar yttersta toppen över
din bara rygg så du anar mig just

Just intill den outhärdliga gränsen


där öppnar vi den rutiga korgens
innanmäte av termos. Två plastmuggar
en roman vars handling vi har glömt














Fri vers (Modernistisk dikt) av smultronbergen VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-07 00:13



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken fantastisk luftfärd - kärleksrusig text som landar i en varm fikakorg, med kaffe, muggar, ("den rutiga korgens / innanmäte av termos" - o I like it) en roman "en roman vars handling vi har glömt". Och mängder med smultonismer ta tex. "naken sanning / trycker invid staketen".
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP