Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sång från 86. Detta handlar inte om det svenska skattetrycket.


EVIG ÄR DIN SKATT

Det finns ingenting att hålla i det här temporära livet,
så kärt och som en skatt.
För innan du vet ordet av och innan natten blivit till dag,
så har någon brutit sig in och stulit allt av värde.
Så hans försprång är långt framför dej
när han ännu är stadd på färde.

Seså! Lyft ditt huvud och rikta din blick
uppåt medans du kan det.
Vår Herre han vill ge dej en skatt av märket ''evig'',
som håller livet ut.
Varken rost eller mönja eller sprickor, stora hål,
kan angripa din skatt i himlen, alla jordiska ting den tål.

Evig, evig är din skatt.
Varken folk eller fä kan ta din investering
och rymma iväg och se.
Se dej stå där med oro och ängslan
och i vanmakt förbannandes Gud.
För nu har du ting av ett helt annat slag.

Nu vandrar du framåt vederkvickt och styrkt,
och du möter andra människor som har oket vägandes
tungt och blicken stirrandes stumt.
Som säger att: ''Livet bara är fyllt utav en massa illusioner.
Och att mitt liv är en enda chans på flera miljoner.''

Jag säger nu medans du lyssnar.
Du behöver inte va en pessimist,
för Gud har gett dej ett ok som é lätt att bära.
Ta emot det du och lev nu segervisst.

Evig, evig, evig, evig är din skatt.
Du kan va en lyckans ost nu när du vet att
ingen kan komma åt den.

Evig, evig är din skatt.
Varken folk eller fä kan ta din investering
och rymma iväg och se.
Se dej stå där med oro och ängslan
och i vanmakt förbannandes Gud.
För nu har du ting av ett helt annat slag.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 195 gånger
Publicerad 2013-04-07 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar