Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor och myror.

Hon tittar in i solen.
För att man gör så, om man är människa.

När hon reser sig och går in,
är hon blind på en punkt i ögat.

Efter en stund ser hon igen,
genom fönstret ser hon människorna.

Människorna är som myror i myrstacken som vaknar om våren.
Dom släpar hit och dit med förstenade utryckslösa blickar.

Dom släpar tvätt till tvättstugan, kassar från affären, ungar i vagnar, ungar utan vagnar, sopor från bilen, väskor till bilen.

En fågel äter på en annan fågel. En död fågel.

Hon står utanför allt det där
och betraktar människorna, och en fågel som äter på en död fågel.

Dom andra människorna är som myror.
Och snart blir dom uppätna av en fågel, tänker hon.




Prosa av stenen/ Yv Ericsson
Läst 571 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-04-07 13:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta tänkvärda!
2013-04-11

  Tess74
Mycket bra!
2013-04-07

    ej medlem längre
Trevligt att få läsa dig igen. Du skriver fortfarande mycket bra.
2013-04-07

  LenaJohansson VIP
bra poesi!
2013-04-07

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat! ;)
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

stenen/ Yv Ericsson
stenen/ Yv Ericsson