Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Fyra somrar sedan min Eva



texten surrade av bin i flock min
hjärna ville in men klaffarna längs
bröstben åtdragna

Eva kastade sin nyckel tvärs genom
husbåten, jag fångade, konstnären
visade bilderna och ja tyckte de var
bilder inget mera kvinnor
varje hamn

hennes pojkvän påtänd och vi
hade lätt till skratt
Eva den raka och ja genom
Djurgården längs Strandvägen
hon var borta jag vaken


Sedan började vi dansen
världen likt en enkel scen


I herrgårdsköket talade
han med mig om sina tonårsdöttrar

några gånger efteråt i telefon

blond denna sommar innan allvaret


innan jag fortsatte strävandet

innan
hon fortsatte
påtvingade missbrukaren
sin graviditet















Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-07 15:15



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag hör/ser skärgården och innerstad. Relationen(-erna) - och vägvalen. De olika.
Det är kompakt och välskrivet. Rakt men inte förklarande.
2013-04-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP