Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd


Inte hade jag en tanke på att betrakta träden
då jag var yngre, i tonåren
vid femton års ålder
Träd för mig var bara ett begrepp på den tiden
någonting att klättra i
på sin höjd
för att plocka äpplen
eller för att äta av sommarens körsbär
innan skatorna kom och tog dem
Kojbyggaren i mig
hade då sedan länge
gjort sitt
Nu vet jag bättre
Att jag kan finnas till
i en annan människas dröm
på grund av dennes längtan efter mig
nästan lika omöjligt att förstå
Idag vet jag: träd är värda
all den beundran
de kan få
för sina vackert skulpterade
grenverk
ja, för vilken skepnad
de än må ha
Jag uppträder
nattetid
och kanske även under dygnets vakna timmar
stundom i dina drömmar
så som du uppträder
i mina
där om har du gett mig
bevis
en kunskap jag nu bär med mig
likt ett grenverk i min själ
som en liten men dyrbar
ägodel




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 301 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-04-07 16:43



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag tycker om hur du dubbelexponerar träden och drömmarna/inomlivet. Och jag tänker: förgreningarna, växandet, livet. Snyggt!
2013-04-08

    ej medlem längre
En mycket vacker och gripande text.
2013-04-07

  Marianne Räf
Håller med! Träd är
vänliga och trevliga!
Älskvärda varelser..
2013-04-07

    ej medlem längre
En innerligt vacker text
2013-04-07

  catharina.jerbo VIP
JA! träd är så mycket så mycket!
2013-04-07

  Lars Hedlin
TAck för en fin historia ;)
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife