Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psalm till Jung

Hade hon ord kvar

hur många fanns det frågade hon
ingen och envar i de stenblocksskuggor
natten bjöd

en dag

Hur många händer finns det kvar
som hon vill välja

När blir vi något annat än en
människa smyger skuggorna
inpå och bildar nya

nya porer nya streck nya trådar
växer in till nya

krampaktiga försvar och
nya

När ser hon mantelns trådar falla

är nakenheten vaken klar
ren

självklar



är jag det jag jag är




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-07 23:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar dessa inre tankar om löken...:))
Och att dra i tråden...
2013-04-08

  Stefan Albrektsson
Förunderlig text - klarsynt. Mittstrofen är makalös: "När blir vi något annat än en / människa smyger skuggorna / inpå och bildar nya".
Skalandet av löken för att nå kärnan, avklädandet av "jagen" som inte är jag, och står så där som det jag jag är. Och: vilket språk!!
2013-04-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP