Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan persiennerna dras ner.

 

 

Jag sitter i min säng
ser andetagen sväva förbi
utanför ett fönster
innan persiennerna dras ner

Västra Götalandsregionens logga
blinkar ilsket på min filt
jag bara ligger still

Tillbaka på ruta 1
inga färger längre 
bara 
blått
vitt
och alldeles för sterilt

Under min sjukhusfilt
andas jag ingenting
det luktar ingenting

Jag står helt still
på ruta 1
jag trillade dit
av misstag

Att ta sig till 
ruta 2
är alldeles för svårt
för mig.

Så jag ligger helt still
under min
sjukhusfilt
och ser liv och andetag
blinka förbi

innan persiennerna dras ner
som ett farväl till 
ännu en dag
som var exakt likadan
som den innan.

 




Fri vers av entusiasm
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-08 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm