Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återvända



Nu var den här igen. Stegen krossandes
Atlanten. Nu igen. Bokstaven att
knyta tiden runt. Vira varje smutsigt
gruskorn med

Hon kröp längst in i stugans minsta
rum. Männen hade lämnat oss. Min
egna tröstat mig. Jag längtade efter
att se dess vilda blick släckt. Fanns
strån i dem jag tytt för länge sen

behövde
fiska utan oss. Spela deras spel som
vi runt oss.

Så var tiden runt ett gruskorn. Kunde
inte släcka allt men var allt.

Var i hans huvud när tystnaden lade
sina fingrar över tallarnas spröda
vila. När månen gungade hans trötta
lek till mark.

Väntade på varandra i tid av ovisshet.


Som två lekande barn på samma
slagfält.















Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-08 20:22



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Jag gillar de porösa fraseringarna och den relationella fluffigheten. Dunplymåer möter konstsiden mot en fond av kärvande barr.
2013-04-09

  Stefan Albrektsson
Känns som en slags fortsättning/utvidgning av din "Fyra sommrar..." Igenkänningsfaktorn är stor i strofen om männens behov av fiske "utan oss". Avslutningen är väldigt vilsam och varsamt skriven med öppna ögon.
2013-04-09

    ej medlem längre
många finfina fraser: männen hade lämnat oss. oss! tiden runt ett gruskorn, tallarnas spröda vila mm mm. känsla i den här gestaltningen, med ett levande levat språk.
2013-04-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP