Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rebeller

Plakat och banderoller
det var vår paroll
klagomål mot det mesta
andra fattade noll

Musik med starka texter
proggrörelsen låg först
slagorden från scenerna
var det som var störst

Vi var stadens rebeller
i handlingar och gester
att slå ut aggressionen
det var våra protester

Artiklar i tidningen
om det som kändes fel
orden vägde tungt
och mest för andras del

Världen skulle räddas
från orätt och krig
värna om lika värden
och fred på livets stig

Vi var stadens rebeller
i handlingar och gester
att slå ut aggressionen
det var våra protester

Bokbål mot ondskan
ett initiativ med glöd
en rättvisare politik
där färgen var röd

Aktioner mot välbärgade
och de fattigas rätt
att kämpa för rättvisan
det var ganska lätt

Vi var stadens rebeller
i handlingar och gester
att slå ut aggressionen
det var våra protester




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 445 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-09 00:49



Bookmark and Share


  mare VIP
Varför är det
så tyst..
varför demonstrerar
inte det
socialdemokratiska
folket!?!?
Sången upp
till kamp borde
inspirera...
2013-04-09

  agneta pichler
bra diktat..
om unga dagars strid..
2013-04-09

  Eva Helene VIP
Du skildrar en engagerad rebellisk tid. Bra!
2013-04-09

  Magica VIP
Det är så det blir när samhället raseras...Tankeväckande.

2013-04-09

  Carina Bendix
Stark och bra text, känner igen mig..applåd!
2013-04-09

  Tarantaran
Fint skrivet!
Jag tycker inte att det
är lätt att kämpa för
rättvisan..det kanske
var lättare förr när
flera trodde på
kampen..och orkade..
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO