Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trandansen

Stilla sveper vindarna
isflak tinar bort
dagsljuset är påtagligt
natten blir kort

Våren den är kommen
med sitt vackra väder
luften känns behaglig
och träden får kläder

Mot solen man ser dem
tranorna på rad
en plog över himmelen
över land och stad

Nu kommer de åter
från söderns varma land
till en årlig stämma
vid Hornborgasjöns strand

De samlas i grupper
för att äta sig mätta
söka efter kärleken
och finna den rätta

Dagarna blir långa
med dans i solnedgång
vinden är behaglig
till skön skymningssång

De bjuder upp sin kära
en trolig livskamrat
och kärleken är vacker
likt blanka silverfat

Känslor står i luften
kring tranornas dans
och nya liv blir till
naturens enda chans




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 564 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-04-09 03:39



Bookmark and Share


  agneta pichler
och jag blir som förälskad
i dina vackra rader.. applåd..
2013-04-09

    sajo
En helt underbar dikt om tranornas återkomst. Perfekta rim om våren och den ljusa tid som kommer till oss och som man vill bevara i sitt hjärta precis som din dikt som man så gärna på spar.

Applåder i massor.
2013-04-09

  Linda CH VIP
En sprudlande vårdikt!
2013-04-09

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt att se när de kommer...
2013-04-09

  Nina.H
Ljuvlig poesi om vårens dans!
2013-04-09

  Maj-Lis VIP
En vacker och sjungade text
2013-04-09

  Marianne Räf
Verkligen bra skrivet!
Även intressanta rim!
2013-04-09

  Yrre VIP
Härligt vårligt dansande skrivet!
2013-04-09

  Alva Johnsson VIP
En underbar hyllning till våra budbärare.
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO