Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Busig brud inklämd av bilder

Hur skulle det ha varit. Vad hade
du behövt där och då. Du är sex
i ditt nattlinne. Släpar kudden genom
tamburens kyliga golv. I springan in
till mamma och pappas sovrum ser
hon det inget barn ska behöva se.

Tänk att se sin egen pappa våldföra
sig på sin egen mamma.


Så många historier. Ihoptrasslade
kuvert. Sönderslitna fönster.

Min egen lilla värld. Mitt i allt detta
stora. Som en droppe i ett världshav.
Drar jag min egen punkt längs gatans
isfläckar mot solen.


Tar på mig min nya skjorta och står för
att jag älskar kläder. Rutiga skjortor
och ärtgrönt.


Njuter av spegelns bild vissa dar
Av att inte vara
yrkesjag,

vara ja. Likt det mest sprudlande
en vacker sommardag

mitt jag






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-09 09:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en droppe, och ändå allt, för just denna droppe
dikt med tankar som föds, kudden som dras och sen punkten som dras, fint
2013-04-10

  Jordgubbsodlare
Denna lyxförpackade smärta förmedlar du lika bitterljuvt och varsamt som det gråtande barnets vetebulle invid mjölkglaset. Lättnad och ångest är din andnings arvedel
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP