Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns titlar för allt ?


Språkets levande väsen som om
orden lossnar ur en analys av
Freud. Som om guden eller de
gestalter som passerat en slags
Berlinmur och överlevt

som om de har en punkt av trådar
där orden egentligen aldrig sinar


Jag är en lycksalig själ som vågat


Slänga det vackraste i sjön. Jag
är inte en reinkarnation av Palme
det var mitt slitna arv

min punkt kanske tillhör en munks
steg till friheten


jag har tänkt och snurrat denna
mening i en evighet

och innan jag vågar uttala dessa ord
i andra kontexter än anonymitetens

prövar jag att sätta hälen mot ett
slitet såpat trägolv

om och om igen.

För att sedemera stående rakt
ned med tyngden hoppas
bli den munk som återvänt
hem till mänsklighetens byar





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-04-09 10:23



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Här fastnar ordens allvar likt gåslever mellan mina tänder och jag smakar belåtet. Du är god och gör gott!
2013-04-09

  Stefan Albrektsson
Uj uj uj!! Now we're talking! Lysande språk, starka bilder och munkens vandring mot friheten!! Smultronism par excellence: "jag har tänkt och snurrat denna / mening i en evighet". Och sista strofen är så rätt - me say: do it!!
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP