Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sång från 86. Refrengen gick visst i reggaetakt.


MÄKTIG HAND

Ibland så é det så att man inte kan förstå
vad det é dom egentligen skådat.
Jag mötte här om dan ett par snubbar ner på stan
som sa: ''Du har inte råd att slösa dina dagar.''
''Jag säger som det é, sa han: Det du tror på é passé, för fan.
Sen la han till: Jag tror inte, jag vet!''

Jag undrar hur det blitt så här,
att det ska va så svårt att tro.
Hela skapelsen vittnar om nåt mer.
Det måste va nån mäktig hand
bakom det jag ser.

Det är bättre att veta att man tror
än att tro att man vet.

Att få ut nånting av livet det är för oss alla givet,
men det är lätt att man inte orkar.
Det finns alltför mycket i vår värld som hindrar våran färd,
motivet blir blekt och förtorkat. Alla drömmar går i kras.
Men om du har tänkt ge upp så kan berget som hindrar
bli ett gupp som bara är att kliva över.

Jag undrar hur det blitt så här,
att det ska va så svårt att tro.
Hela skapelsen vittnar om nåt mer.
Det måste va nån mäktig hand
bakom det jag ser.

Det är bättre att veta att man tror
än att tro att man vet.

Då hoppas jag att du tar din chans
tar ställning å byter sida.
Hela skapelsen vittnar om nåt mer.
Det måste va nån mäktig hand
bakom det jag ser.

Det är bättre att veta att man tror
än att tro att man vet.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 187 gånger
Publicerad 2013-04-09 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar