Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om natten


Natten

Kalt, otrevligt och overkligt

Färdas i hastighet

Livet passerar revy för en kort sekund

Jag andas tungt och faller

Genom mörkret och det oändliga

Natten

Är inte längre vacker

Inte längre dov och slumrande

En sten faller

Från hjärtat mitt och bryter tystnaden

Ekot håller mig vaken

Nyanserat och klart brygger jag mig kaffe och stirrar blint

I natten och mot neonljuset nere på gatan som speglas

Och faller

Om natten ändå varit dag och jag fått hålla om dig

Om natten ändå viskat till mig

Den rasar istället förbi och jag åker fort

Genom livets alla märkliga korridorer

Om natten tänker jag på dig








Fri vers (Fri form) av Robert Rosén
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-10 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Rosén