Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Postblå ledband

Det postblå bryts av rost
midja så smal i relation
till att det uppstår glipa

omklädningsrum. Evigheters
prövande inför framträdande

Vilket? Beivrande. Var ni klar nu?

Det kantiga omvägarna över Ålands
hav.
ens själv i relation till. Varför tänkte
hon inte längre på ånglok och doften
av utländska kryddor, på de där kvarteren
där solen vande sig vid mörkret.

Vecklade upp kartan
över fjällen. Satte en nål mitt i.

Kontraster som bryter liv i omdefinition
på omdefinition

förstår ni min lycka. Den bubblande
skära trygga, dansande frågor stod
jämlikt i din undran som om högerns
flagga saknade områden av befogade
frågor,


Ser ni för i helvete inte min lycka ?
Känner ni inte, hur jävla svårt
halsa champagnen
knulla röven av tindrande flickor
hur jävla enkelt var det inte att lyssna
med beundrande blickar i rätt sorts
blues, det var så in i helvete lätt,
Ta med sig kräftorna till yachterna
och va ihop med den där långa Lidingö
guden där taket var målat av Zorn,
Gäspa sig igenom bratsens största
politiska hicka om hur jävla väl det
var att det fanns poliser

Det var likt motorvägens enkla fil
och de finniga och strävandes
kunde aldrig förstå


hur en tomhet kan må. Ett mellanläge

en förbannad mellanöl mitt i Örikets
paradis,

Ja hon ville nog egentligen fråga men
frågan var så oartig var den inte
något blasé, likt arten, människan
hon lade begreppen och såg ofta
bilder av dem på toaletter,

när hon inte var upptagen med att
mäta näsans längd och hur långt
ifrån i millimeter det levda låg från
perfektion.





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-10 20:55



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare

Texten vrider sig kring sin egen axel, från reflektion till deklamation till reflektion igen. Drabbande rader som inte säljer sin själ...
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP