Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankegren

Som person
Växer man inombords
Hela tiden
Nya tankar
Nya lärdomar
Växer ut om grenar
Och knuffar ibland undan gamla


En del saker kan vara svårare än andra
Att släppa
Man fortsätter att stödja upp den grenen
Klipper bort nya som försöker komma i dess väg
Vågar inte låta de nya ta över


Det kanske är en fin gren
Den kanske har haft extra fina blommor
Men om du måste hjälpa den att livnära sig
Om du måste hjälpa den att överleva
Är det då verkligen värt det
Att ha den kvar


Det kanske är det
Grenen kanske kan återhämta sig igen
Blomma ut själv
Större och vackrare
Än någonsin innan


Men oftast
Kanske
Är de nya ännu bättre
Du kan bara inte se det än
Men låter du dem bara vara
Så kanske de nya grenarna
Som tar den gamlas plats
Har nya, annorlunda och bättre blommor
Än du någonsin sett tidigare


Och skulle du någon gång
Stöta på
Grenar med törnen
Klipp dem
Så snabbt du bara kan





Fri vers av MayFlower
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-12 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MayFlower
MayFlower