Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
uppkommen tanke


Påminnelse i morgonrök

Det ryker ur skorstenen borta vid havet
det minner mig om livets skörhet

ena dagen lever vi och andas
nästa dag ligger vi kalla och livlösa

jag undrar ibland
vad är meningen med detta?

Vi föds
vi växer upp
skaffar oss erfarenhet
för att sedan lämna allt!

När vår själ är som störst
och vi har lärt oss
nyttja livet

då tas det ifrån oss
på det mest brutala sätt
hårt och skoningslöst

utan någon som helst empati
eller kärlek
eller bara vanlig vänlighet

jag tänker inte ställa frågan, varför?
det har så många andra redan gjort

men jag frågar
när ska vi lära oss
att detta är vad vi får

och inget annat kan förvänta?




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-04-13 12:46



Bookmark and Share


    Josef Klintenberg
Bra uttryckt! Ibland tänker jag att livet
är allt för orättvist, ofattbart och för djävligt
för att det inte ska finnas ett evigt paradis
där allt är som det borde...
2013-04-19

  agneta pichler
bra förmedlad
livs tanke..

alla ar vi funderat tror jag..
2013-04-14

  Kungsfågeln
Vårt liv är en ynka sekund av evigheten, om ens det. Njut här och nu i allt och i inget. Viktig tanke du formar!
2013-04-13

  Bo Lövhalka
Applåd för bra text!
2013-04-13

  Angel of love
Önskade man hade svaret på frågan, önskade att livet inte var en prövning.
Motgångar stärker tror jag,även om man kanske inte ser det direkt.
Kram
2013-04-13

  Gerda Johansson
jag tror vi måste ge chansen att lära och växa till andra som kommer efter oss.
vackert som livet!
2013-04-13
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP