Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åtminstone upplever jag det ofta så..


En dikt blir till.

Du sätterdig framför papperet.
Vet inte vad som skall komma,
men anar..något du nästan tänkte i morse.
Eller kände i går kväll.
Allt vi tänkt och känt finns lagrat i oss,
Det omedvetna, det undermedvetna
finns där, kan flyta upp till ytan,
om vi är tomma, öppna,
och inte sysselsatta med att bråka med den omedelbara verkligheten.
Det vi upplevt med någon styrka finns kvar,
t.o.m. det utan större styrka, tror jag.
För vi vet inte riktigt, vad som är viktigt eller inte.

Ett exempel: Jag gick i skogen,
En hackspett kom med en lapp i näbben
spikade fast den i en tall.
Jag går fram och läser:
"Är snart tillbaka!" står det.
UE

.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Ekeram
Läst 356 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-13 15:39

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Grattis!
Där satt den!
Där fick dom!
2013-05-19

  Alva Johnsson VIP

Det kom som ett kluck ur strupen...

skrattet...

när jag läste sista raden.

Härligt!
2013-04-21

  Marianne Räf
Jyst å gullig metapoesi--
2013-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram