Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valkyria



Stolt
går
Vårens Valkyria
över frostiga ängar

lyfter
sitt blomstersvärd
mot
stormarna

klyver
kylans hårda mur
med
klingans eld

krossar isarna
mot solvarm hud

väcker
skogarna
ur
sin vita sömn

Vårens Valkyria
begynner
sitt fälttåg

går stolt

mot Gudarnas
Orangeri


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 404 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-02-26 15:14



Bookmark and Share


  DanSan
Ja denna är mycket bra som en len vind som krossar kylan med sin goda värme. Får isarna att spricka upp och till slut så blommar det i lundarna!!!
Mycket ra!
2006-02-27

  Daniel_78 VIP
jag gillar främst bilderna jag får
att årstiderna har en strid mellan sig,
valkyria som trottsar vintern
och jag ser framför mig hur
vinterns fortfarande kalla vindar
ger köldsår i krigarinnans rödspräckta hy.
mycket bra!
2006-02-27

    steffe struts
den här dikten är fantastiskt fin!

du är verkligen framgångsrik i ditt
ord och bildspråk. vacker, uppdelad
så den blir skön att se och läsa.
gillar ditt språk med metaforer.

stefan
2006-02-27

  Åsa Gustavsson VIP
Att kunna ställa upp en tavla med solvarm hud mitt i vårens första issmälta är tappert- och du lyckas väl smälta ned frosten med detta. Knopparna sväller och tränger sig fram, våren är På Väg.
2006-02-26

  Pia S
Jag är beredd att dra mitt svärd och gå med i fälttåget. :-)
Jag vill ha vår nu!
2006-02-26

  Cris
Vackert. Särskilt svärdet..!
Snygga bilder skapas och en god förhopning om att värme kommer..
2006-02-26

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Att skriva sådan här fri lyrik utan stöd av kryckorna rim och rytm är svårt -
väldigt svårt! Många hamnar lätt i rena obegripligheter. Har nu läst Valkyria flera gånger och är fortfarande häpen. Så enkel och klar och så omedelbart tillgänglig! Metaforerna är nya och fräscha och aldrig långsökta. Ja, detta har Du all heder av!

Kram! Rune.
2006-02-26

  Anders P VIP
jag tror du gillar den lite högtidliga stilen.
2006-02-26

    Mejja
Javisst är hon välkommen.... vi som trivs bättre i snö och is.... ja vi får väl flytta längre norrut.
2006-02-26

  rebecca d
o, vårens valkyria...hon ska segra hon...ännu syns inget här, bara is...
2006-02-26

  Ingrid Nilsson
Fullkomligt lysande. Jag ryser av välbehag.
2006-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg