Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aningar ur framtid

Du välter omkull det ligger
fjädrar över hela mitt golv

stråken föll ur hand mitt piano
lyftes till källare mörk

Ändå skriker vi ja skriker halsen
full

Nej jag ser dig aldrig du aldrig
mig nej vi var aldrig kungar
för drottningen var gömd

hennes hand var vit hennes axel
tunn och rumpan var Agnetas

tiden mycket stum. Tyst nu.
Nu virar vi allting en hundradels
sekund

Du stod inte kvar där och jag
satt inte kvar där jag gick
inte in till dig och jag var inte
jag

Om om inte fanns var sitter vi då


Låt mig gissa var tyst i en sekund


Du sitter i en slags vagga över tystnaden
hänger din resa likt ett diplom av
guld längs golvet kryper lyckan
och hon är nästan tolv


Men du ser inte åren för du har slagit
dig i tån


det blöder längs brisen
via älskandes fina hår





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-15 00:32



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag gillar förstastrofernas väldiga smårörelser (och framför allt det "omöjliga" lyftandet av pianot till mörka källaren!!).
Gillar också de nästan rabblande fragmentariska stroferna som följer fram tom. "hundradels sekund" där texten plötsligt får en mer vilsam rytm då fokusen flyttas inåt och blir mer reflekterande. Spännande resa i utomhuset och i inomhuset.
2013-04-15

  Jordgubbsodlare
Det här gör ont att läsa! Även om det är personligt och lagom krypterat så går känslan ut med full styrka. Det här blir i min läsning den bittra förlusten av en kärlek man aldrig, du aldrig, glömmer du. Och sedan duger ingen annan för man har upplevt perfektion - när pusselbitarna matchar utan ansträngning.
2013-04-15

  Schizooliza
Härlig ordmagi du trollar fram:)
2013-04-15

  ULJO
Fint ordflöde i denna
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP