Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndagssjukskriven

Och jag somnar till det där orubbliga
må vara hänt

och del efter del av den konkreta
världen är lika möjlig som teckningen
av kärleken

Jag kan skriva i korta andetag om
det som vilar i stråk mellan det
verkliga om det liv som väntar
inväntas och nog satt hon på
den där höga sängen och gjorde ett
val

det är faktiskt möjligt att fundera över
om Beethoven ska ljuda genom ens
rum varje ledig tid genom en vår i
Sverige, leta sig in genom fem moderna
glasrutor från golv till tak

söka sig in och ut och påverka varje
barr på de tallar som hänger i utsikten
från fönstrena

eller göra tvärtom. Låta meditationens
övningar ta över längtan efter människans
behov av uttryck och uppmärksamhet

De två sistnämnda slogs med varandra
och skrivandet vann

Det är faktiskt möjligt att fundera över
vilka spår som därmed upphörde
försvann




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-15 08:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP