Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och bodde på landet.


Hon var 14 år.

Denna fina sommareftermiddag
skulle hon igen göra det hon tyckte så mycket om:
klättra högt upp i trädet med en påse böcker,
sitta där och läsa till kvällen. Ensam. Glad.Trygg.

Där kommer grannens pojke,
ser hennes nakna ben dingla i trädkronan.
Han griper tag i stammen och skakar av all kraft.

Hon faller, med böcker omkring sig
skadar ryggen ordentligt.
pojken bär henne hem till sig.
Nöjd och belåten.
Men hon är allvarligt skadad.

Jag träffar henne många år senare.
Hon läser fortfarande mycket böcker,
men kan inte klättra mer i träd
och är inte lika glad och trygg länge...

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-15 21:10

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hemsk men bra, det bittra är lättare att svälja
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram