Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om onska & förnedring En mycket mörk historia


Hat förvandlar Motsatsen till Kärlek

Hat är nog det starkast känsla jag har känt

Starkare än kärlek, ingen människa bör upplev denna kraft

Inte ens din värsta fiende, jag förstår dom som vill hämnas

Men hat dödar dig innifrån, du är död mannen

Hat förändrar, hat bör stoppas

Historien är tyvärr full av hat & kan bara räddas av ömhet

Många räddas aldrig utan dör med hatet

Hatet njuts bara av tills hämden är fullbordad

Sen kommer slutet & andras hat börjar




Federico Romano 16 April 2013




Fri vers (Fri form) av Federico Romano
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-16 03:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hat har en kullme oftast. Och har man uthärdat känslan så har man inget att ångra.

2013-04-16

  agneta pichler
Tänkte oxå Balkan
när jag läste dina rader

De kommer ta många generationer
Innan människor förlåter slakten
Av båda sidor..
2013-04-16

  ResenärGenomLivet VIP
Starkt skrivet...tur att motsatsen finns...
2013-04-16

  Federico Romano
Visst är det så Lars, kännde mig mörk då jag skrev den igår, blev rätt berörd själv, tänkte på Balkan kriget & allt hat som uppkom där, följde kriget då, tack så mycket Federico
2013-04-16

  Lars Hedlin
Ja jag håller med här..en de båda måste existera...hur ska vi annars kunna veta vad just Kärlek är? Som jing och jang samexisterar alla känslor....för att defingera den andra...;)
2013-04-16

  SatansSon VIP
jag vill gärna hämnas.
2013-04-16

    ej medlem längre
Mycket sant. Det är den rena kärleken som förändrar världen. Kärlek och förlåtelse.
2013-04-16

  Federico Romano
Nästa dikt ängnar jag åt kärleken
Mörkret finns & bör ses vad är
Annars hade ämnet historia inte existerat
2013-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano