Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett hjärta i en ask.


Det fanns en tid då det slog för fullt,

vackert blödande stolt.

Nu ligger det i en ask,

samlar damm luktar unket nerskylt försmått.

 

Det lever på en känsla,

från  forna tider

då tiden ännu inte stod stilla.

 

Tider då,

det inte kämpade för livet.

Tider då,

det inte levde på lånade känslor.

 

Tider då,

allt var i fas.

Tider då,

det  slog ikapp med ditt.

 

 

____

 

Men känslor gick igenom isen,

minnet av dig upplöstes allt eftersom,

tider avstannade slutade existera gav upp.

 

Mitt hjärta låstes in i en ask,

gjorde inte längre någon nytta,

i mitt unga bröst.

 

En hård tung svärtande flåsande förkolnad klump,

en skugga,

av sitt forna jag.

 

___

 

Ett hjärta i en ask,

utan någon vidare låsanordning.

 

Någon nyckel har aldrig  riktigt behövts,

för mitt hjärta vet

att en dag

när isen tinar

och tider föds på nytt

så kommer  även tröst.

 

 

© 2013 Celticgirl

 

 




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-04-18 00:52



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Nej inga nycklar behövs för hjärtat vet när det är dags.
Mjukt och fint trots smärta mellan raderna.
2013-04-19

  Ninananonia VIP
Berörande ask...
2013-04-18

  Let it go VIP
Lika vackert som tungt, bottenlöst tungt om det inte vore för flötet på slutet.
Tids nog nappar det igen :)
2013-04-18

  agneta pichler
stackarn..

Lider med dig
Men jag lovar helt plötsligt
En vacker dag.. står han där igen
Som får ditt hjärta slå ett extra slag
2013-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP