Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödlig poesi

Sök mig ädelsten
den som drömdes fram

karvats ur vår vilja djup
med tydlighet med blick så fast

Ta din åsnas kropp vrid missmod


sluta ge avvägda trånga
meningar om ledan

jag vill ha kvinnan mörk skrål av
kraft mod av brist av liv likt död

Vill ha kvittrar mognaden så trist
Vi har etikett i hand och saknar
livets brand

Vi vill ju ta er kraft men allting
smak likt hallonsaft

inom mig fryste jag ihop värmde
fingrarna i armhålan. Saften vred
sig tömdes tappades krampaktigt
grep jag månens ljus och ni tror
mig aldrig aldrig för ljuset kippade
konstgjort. Var där
kletigt upplyst tillgjort?


Det var döden i en vacker sats i rim
som löddes fast av kantrad last av
spillror satt ett lim som limmats fast


döden i en mystisk sorgsen hatt en
sån som lyftes av i lek och fnatt


En död som bara stinker anas
drar en död som enbart gäckas
retas mal


mördar sakta stilla
gömdas barn.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-18 02:26



Bookmark and Share


  hansensson
Precis, väldigt bra! Kraft o flyt.
"Vi har etikett i hand och saknar livets brand"
tänker jag är undertonen.
2013-04-18

  Stefan Albrektsson
Woah!! Vilken cool syntax du skriver med här - blir väldigt spännande läsning, med alla sina vridningar och omkastningar.
2013-04-18

  Jordgubbsodlare
Fear and loathing i Smultronbergen! Det känns som att röka pipsvamp i Snusmumrikens tält - kuliga & sköna men bitvis lite läbbiga rimvändningar! :)

2013-04-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP