Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dillpionen och även rospionen m.fl. blommar i slutet av maj i detta land.


Ilskans flådiga spel

Jag vill inte tala talade tungan om

Där talade hon allvar
stumt. Att höra orden då
när allt som bygger upp vårt jag
har dött. Är dött. Fasan utan språk

ligger nedgrävd då. Sömnen
nedskjuten och födan behoven
vi kan knappt se varandra då för
offren ligger med benen sönderfrätta
av minor armar avklippta i diken

Vi ser er inte då. Där ljuder gräsklippare
invid bostadsrättsföreningar och lyckans
tuvor talar tillgjort teatraliskt om att
det är så deprimerande när kön till
automaterna är lång

När din Gud är min och du öppnar
dina dörrar för att förstå min.


Då ligger trasmattor och flämtar i
stugorna bäst faan de vill. Då kan
ni tala om duvorna om vin om hur
det känns att somna invid trött
man vet längst längst in vill
jag älska kan jag om jag bara låter
mig förföras gnuggar mig intill

Det är så lätt då vara människa leka
spela spel

tala om tungans band fast allt är
det gamla narcissistiska försvarets

dess gamla slitna trista trädgårdsland


Jag vill men vågar inte riktigt
jag ska nog tala lite mer där
fram

Skjuter liv mod sanning på den
friska kärrans hjul


Kräks bakom pionerna i maj

Skiter ner sanningen i tilltryckt
barm








Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-18 17:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar den här vildsint flängande texten som försöker placera diktjaget i relation till sin omvärld, att bli hel eller trasig.
2013-04-20

  Stefan Albrektsson
Ahh, vilket språk - det väver, det hoppar, det stannar till, gräver sig ned, det gräver sig in - fyllt av bilder. Det känns som om jag sveps med av flödet som om vore texten en flod och jag bara bärs med och "tvingas" se med dina ögon och höra med dina öron och känna det du känner. Märkligt. Men ack va' bra!!
2013-04-19

  Akvamarin
Ännu en dikt som snärjer läsaren från början till slut. Ditt språk är rikt, modigt och rakt på. Berör i allra högsta grad. Det är meningar och bilder här som går rätt in i kroppen.
Bokmärker.
2013-04-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP