Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ram av ursprungsdikt av Tranströmer kallad Storm från 1954,


Storm


enormt träd eller natursten som
liknar något levande likt ett djur
eller en mänsklig karikatyr

ngt kort om vädret som blåser
upp till titeln. Årstid beskrivs
romantiskt och icke koncist likt
när naturens bär mognar. Något
allmängiltigt som för oss samman
som nation eller människa i världen
dras vi således in i.

Avslutas med diktjagets sinnesintryck
som om stjärnbilder skulle kunna
stampa likt kor i sina spiltor, högt
över träden.

( stort är det och storhet fästes
likt en analyserbar ram för att
lista ut hur ingredienser till stor
diktning ser ut)




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-19 17:20



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag älskar Herr T's diktning, och "Storm" är en av de bästa av hans tidiga och han använder här (och i några texter till) bunden form: sapfisk strof.
2013-04-20
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP