Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ecrevisses



Envie de manger des ecrevisses
Thief peche comme un enfant
in boots. Mangez-les avec vous
dans l'ombre de l'hymne casse
Steppa de la lune, pirouette parfait,
le blanc de nuages


" Vill äta kräftor med dig tjuvfiska
dem som barn i stövlar äta dem
med dig i skuggan av den brutna
sången, steppa över månen visa
den perfekta piruetten för de vitaste
av molnen"




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-20 15:15



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det låter bra...är bra...smakar bra ! Du släpper loss.
2013-04-25

    ej medlem längre
rika inre rum spelar vacker musik, kunde bli en bra barnbok, är redan en fin dikt
2013-04-22

  Akvamarin
Det här är härligt från början till slut. Stunsigt och fräscht bildspråk i denna kärleksfulla dikt full av livskänsla och fotarbete. Fötter i stövlar, fötter som steppar, fötter i piruett inför den önskade kräftmiddagen. Det är vackert och vitalt. Trollbindande.
2013-04-21

  Stefan Albrektsson
Wow! Något helt nytt! Litet Mr T, på franska (sitter här och låtsasfranskuttalar och tycker att jag är bra på det) till svenska! Vilka ord! Vilka bilder! Hur gjorde du?
2013-04-21

  hansensson
Det här var oväntat och väldigt elegant.
2013-04-20

  smultronbergen VIP
Au dessous ( jordgubbsodlaren)

Je m' arette guerre religieuse
qui avait eclate en 1567,
et sauverle roi Charles IX, il est
mon public de la danse a' la cour .


2013-04-20

  Jordgubbsodlare
Och sedan, dag 1567, vad vill berättarrösten göra då?
2013-04-20
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP