Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den dan ryskan kom in i mitt liv

Det var en stilla dag när solen
bugade sig och log som mest.
Det skyddande höljet som brast
var likt dagarna i maj. Att inte vara
redo. Tänk om det finns kor som
känner så inför att släppas ut ur
båset inför frihetens
betande hagar. Kossan Alma skruvar
på sig lite för länge slänger ett koöga
mot tjuren Ove och talar lite svävande
om depressiviteten som vuxit fast,
om behovet av att vara inne.

Ja det var en märkbar dag. Ansiktet
mot solen och handflator mot skyn
för att rent vetenskapligt få med sig
D vitamin. Samla in och ta med sig hem.
Bunkra upp på hög.

Sedan in igen i sovrummets halvmatta
sken med förkylningsattiraljerna som
ett prydligt hav omkring sig. Skriva
oceanen och aldrig mer åka till ett
arbete kändes verkligare och verkligare
i denna del av världen.


Hon var en sjukling helt enkelt.
Som måste gå till doktorn snart.


När solens partiklar träffade de
värkande lederna och hjärtats
rytmer hoppade volter efter en liten
uppröjning i den sköna naturen

var det dags att inse att snörvlet
passerat något slags välbekant
bokslut.

Att gå en snabbkurs i något ytterligare
språk blev tankar allt vanligare.

Hon var uttråkad. En skönt
obekant känsla.



Över åkrarna dinglade ett friskt
ben och i tallarna syntes hennes
dåtida lungor. I det friska vattnet
hoppade hon jämfota sjungandes
en liten sång på ryska.


Det var en framtidsbild av augusti.


Det var en märklig dag idag då
hon såg sig på allvar checka ut.
Tog tag i det ryska språket via
hemundervisning av språkband.
tre månader snöt hon
upp tre toapappsrullar om dan
som kladdade in sig i de utspridda
CD skivorna över dubbelsängen.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-21 17:37



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ho ho ho - fnittrar förtjust (men på ett manligt sätt, mind you). Älskar kossornas tvekan, vetenskapligt d-vitaminsamlande, febrigt skriva oceanen, och så ryskakursfeberdrömmens skuttande sjungande och snorigt slut. Berättarflöde av mått och med klass. Spasiba.
2013-04-22

    ej medlem längre
krya på sig..en rolig text, redan i titeln ler jag, ser en människa komma men inser sen att det är språket, härligt språk och berättande om det vardagliga och invanda, lungan som längtas tillbaka, kul
2013-04-22

  hansensson
Livsglad och som om du kliver ut och igenom skärmen. Essens.

2013-04-21

  Akvamarin
Betagande är ordet för denna dikt. Det är lätthet, elegans och humor i texten om ryskans väg till det snoriga diktarjaget. Bilderna minnesvärda, ofta överraskande:
Över åkrarna dinglade ett friskt
ben och i tallarna syntes hennes
dåtida lungor..."
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP