Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naiva frågorna i jorden



Dikter för ögat
är en dikt skriven
på ett industriband



Penslar plöjer i vinden sorgen
viner över bergen


mellanrum efter mellanrum
och jag vill även hylla kärleken
så att ni vet att jag främst är
den, kommer ur andas ur förblir den

Vad är kärleken? Är den vit som
molnen lätt som den fjäder som
stilla landar invid strand är den
solnedgångens tappra löften är
den ordet själ ertappad fri eljest
odefinierad


Vad är den? Mer än rosors doft som
gäckar oss när livets stövlar trampar
över envars illusioner?

vad är den du du som bor i dess
ord som om orden ifrån den tog
dess enda vita sida ifrån dig.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-22 11:22



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag vet inte hur många gånger jag läst denna nu... den är riktigt riktigt bra. Återkommer om och om igen till första strofen. Någonting där som fångar inombords, men kan inte säga vad. Den är som ett eget litet universum.
2013-04-22

    ej medlem längre
åååhh, det har jag filosoferat över..:) Vad är kärleken?
finns den?
är det bara åtrå samt vänskap i kombination..?....den finns väl i olika sammanhang också? som annan kärlek? till allt annat i liv
härlig text
2013-04-22
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP