Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

11 l' amore

köpte kärleken för pengar
för mig fanns ej annat att få

köpte den för rädslan skräcken

för ensamheten. Köper än
än i stela frusna hus byggda av
drömmar om en verkligare värld

en sannare blidare mer bildande

köper den för prisets mardröm

utvecklingen skriker hotar hemsöker


kärleken kräver vår rädsla håvar
in den fläker oss itu

Prövar oss för kärlek
verkligare




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-22 11:43



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Rytmiskt och tematiskt stark text. Konsekvent (men inte förutsägbar) utveckling. Tycker väldigt mycket om sista strofen.
2013-04-22

    ej medlem längre
Stark text som talar för sig själv, ligger många liv i texten, kärlek kräver och rädslan, ja, så sant
2013-04-22
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP