Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVET ÄR FYLLT AV GRÖN

det är det
en lisa för min själ
det frodas
fylls med
uppfylls
i hela min varelse
person

grön
älskar det ut i
fingerspetsarna
tår och hår
en kärlek för
denna spirande
vaknande passion

varje litet skott
träffar mej
vederkvicker
till liv

känner mej fri
glad
med grönhetens
härliga
lummiga
ljus
som taket i
en bokskog

väx
gro
skjut i höjden
-hallå däruppe!

Grönt
kiknar av skratt
porlar som en å
om våren

lägger mej ner
tittar opp
blir kysst
av det gröna
sköna

vackra
lena
brisen bland grena
sjunger för mej
att denna tid
är nu vår




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-22 12:07



Bookmark and Share


  Jaseph
Mycket vårkänsla här. Inte minst slutet sprudlar riktigt!
Hade själv föredragit grön i bestämd form: Grönt!
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar