Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marie bebådelsedag

Gud sökte
en lämplig jordmån
för en lilja
hög och stor
som skulle dofta
för evigheten
där Treenigheten bor

Han utvalde
Jungfru Maria
den liljerena brud
som erbjöd
sitt skötes blomkalk
att befruktas
av sin Gud

Den Guds-utvalda Jungfrun
gav livsrum åt Faderns son
att mogna för världens frälsning
som Gud och Människoson

Marie bebådelsedag -92




Fri vers (Fri form) av Skadad Vinge
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-22 16:31



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Jag hyser full beundran för hur du behandlar orden!
2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Skadad Vinge
Skadad Vinge