Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Heliga Jungfrun

En ros vill jag skänka
från Andens värld
den visar Maria
som följer vår färd

dess gyllene mantel
är liksom en kalk
den öppnas mot Gud
och är evig och stark

dess sårbara mitt
är dess hemlighet
där lidandet mognar
till fruktbarhet

Den Helige Ande
här skänkt den dess doft
den svingar oss upp
ur vårt jordbundna stoft

Den Heliga Jungfrun
är Andens brud
som strålar i rosens
gyllene skrud




©SkadadVinge




Bunden vers (Rim) av Skadad Vinge
Läst 440 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-22 23:42



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
oändligt
vackert
2013-05-25

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-05-23

    ej medlem längre
Så vackert
2013-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Skadad Vinge
Skadad Vinge