Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargen



tonerna bleknar längs med berget
hon i röd kjol vit spetsblues han
i enbart jeansen utfläkt uttrycket
ställer frågor om manlighet tillräckligt
av det och det

Över klotet vilar idag en värme hon
kan röra vid ta på så hon lägger
av sig hans rädsla invid närmsta
sten ser honom i ögat lite lite för
länge så de tåras tittar ned

rört vid hennes mage i en timme
strax under bröst hon är likt lärkans
kvitter i en himmel långt från mark


han är en gentleman som har tid
hjärtat fastsurrat invid de trådar
där en mage duger i en evighet


han har två tatueringar i rummen
som han sprang i slogs han som
tretton med sin far en far som aldrig
slog hans mamma något mer


Han är en bra man i vissa ögonblick
ser han det han kan se




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-23 15:11



Bookmark and Share


  Akvamarin
En dikt som är både stark och rak, men även ömsint och sårig. Allt det som kännetecknar Smultronbergen. Fantastiska bilder i denna som i alla dina texter.
Upprepar det jag alltid upprepar: Oj, så du skriver!
2013-04-24

    ej medlem längre
gillar denna, mjuk i början och sen lite ostadig på slutet, såren och förmågan att se, kanske
2013-04-24

  Stefan Albrektsson
Här är ett tema du berört flera gånger och varje gång slås jag av din starka rakhet. Språket är nästan explosivt - någonting ligger som en burdun undertill och skapar spänningar. Och jag älskar den lilla avslutande kommentaren: i vissa ögonblick / ser han det han kan se". Ja, så är det. Vi får hoppas att synen kan förbättras på oss alla.
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP