Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

....

 

 

Om jag sätter mig i en gunga, fäst på den starkaste ekegren jag sett.

Vill du ge mig fart, hela vägen till himlen då?

 

För efter att ha levt ett helt liv som vuxen vill jag bara en enda gång få känna skrattet i mig, att med mina bara ben få tåfjutta himlen igen. Känna sommarvinden kittla solpussar längs hela mig. Skratta och spotta hårtestar ur min mun med fingrar kladdiga av smultron.

Vill du ge mig fart, att låta min kärlek till livet bära igen. Vill du.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av Kalypso
Läst 278 gånger
Publicerad 2013-04-23 23:37



Bookmark and Share


    Erika H
Åh, bredvid vill jag sitta. Nudda himlen, förlora mig i det blå och bubbla utan hämningar.
Underbart hur du skriver längtan efter höjder aldrig nådda. Vackert hur du frågar oskuldsfullt om en putt. Njutning hur du skriver bilder som aldrig behöver landa.
Jag blir uppfylld och värmd och en aning längtansfull jag med. Tack för denna text. Den lyfter mig långt och längre.
2013-05-14

  aol
en så berörande fin dikt, att känna att få leva,
2013-04-24

    ej medlem längre
Åh, men denna dikt har så mycket luft och rymd att den startar en blåst även hos läsaren, som sitter inomhus och är på väg att flyga iväg i denna diktens sus
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Kalypso
Kalypso