Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen rundar huset



Solen rundar huset

och snart går solen ned

i nordväst


Längtan finns hur man

än lever - till eller ifrån

eller status quo


Förr var hon ofta

instängd av missbrukets

konsekvenser


Nu befriad trots scheman

mallar och jobbrutiner


Livets vändpunkt

för henne blev som en

viskande stillhet


*

Sans och balans är

inte hans signum utan

extremt lockar


Under världskrig II

var färgade tabu - men han

diggade Armstrong


Det var krig hemma

Mozart på våning ett

jazz på den andra


Prästen mittemot

jagade sina egna

uppfödda höns


Under högmässan

lirade vi jazz och blues

i deras prästgård




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-26 20:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar denna historiavandring
2013-04-27

    ej medlem längre
Plockar dina vackra kloka ordpärlor och trär dom på ett band...
2013-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP