Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd in i en saga!

Du är till för oss alla
vi kan Dig kalla
vännen så kär
bara för att Du är den Du är!

Du står där så lång
så stor så stark
i skog eller park
ja på all sorts mark!

Du skuggar och läar
aldrig har jag hört att Du knäar
för våra tryck, Du står pall för alla ryck.
Och vi som känner Din susning
får av löves krusning
en berusning i förtjusning!

Och barn som går vilse i skogen
kan Dig gott famna om de ensamna
där skulle hamna. Bara sig bakåt mot
Dig sig luta, istället för att tjuta,
kan de av Din värme
och Ditt sällskap så tryggt njuta!

Och Du är så vacker att titta på
så jag funderar på
att skaffa ett frö
jaja en planta då
för att ett eget träd få...
Blir det för stort för min balkong
så blir det till det so long
men då hamnar det ju hos Dig
Du tänk om det blir en tjej
då kan du få en liten kotte...









Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-27 09:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint att få ta del av din saga..TAck!
2013-04-27

  Rise Little One
Vilken annorlunda och underbar saga... Man mår genast bättre... Tack för dikten.
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt