Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemma hos Herr K

Det var en ovanlig dag i herr Ks sov
rum, en ovanlig flicka iförd Ipren,
storbildsteven påsatt redan 07.53,
vanlig tid dock även uppkokandet av
ägg, inte 2 dock, i skrift dock två
dock,

Herr K var snart i sitt eget vardags
rum, med vinyl påsatt högt
vaggade trygghetens flykt men
hon hade väckt morgonens halvtrötta
stånd med analyser, borgarflickan,

Herr K hade tänkt tyst om inte hade
inte 11 nypet varit att tänka på,

Så Iprenen fick göra sin verkan i
denna Guds skapelse av former,

Herr K ämnade inte störa.

Herr K skulle som vanligt spela på
travet. Tror ni inte hon smyger in
iförd några gråa mysbyxor och
fortsätter ja just så analyserandet,

Herr K tänkte ännu en gång tyst att
de där tog hon med sig för att ge sken
av vanlig, men vanlig var ett ord han
inte tänkte nämna högt i hennes
sällskap, ett ord han anade enbart
fick spela över hennes blöta läppar


Satt och gnugga sig, hörde sig själv
prata grekiska, tappade pennan,
stånd av att se henne dansa,

sedan uttalade Herr K ett ord för
mycket, plumphet onödigt, ja va
faan han gled plockade tillbaka,
ursäktade sig fram och bak,

Nä någon vamp kom inte på tal
och någon mer dans, nu skulle
hon minsann överge Herr K och
travet, sen detta gudalika leende

sen hennes busablick som säger

då går ja väl in själv då och spelar
med fingrar under täcket,


Herr K hade sin första lördag utan
V 78 på 18 år,

Hann han viska innan hon sade

hejdå.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2013-04-27 15:32



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ett orrspel hade inte varit mer spännande !
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP