Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marias farsa är bög

Gripande draman samlar ihop sig
till teman. Lite som livets ihopkrafs
av lite av varje.

Där på en röd pinnstol halvlåg en
tonårskropp. kan du trotsa framtiden
utan stålar var det nån som halade ur
sig " kan du det eller de e ju jävligt
enkelt ni e så jävla keff" " lägg av vi har
hört Hörru, o tröttnat, fattaru inte eller
va faan är problemet hörde hon den
där bruden bryta av med. Var det hon själv
då? Din kanske ligger i ett jävla dike
o halsar brännvin, o va har du o satsa,
förlora? Agiterad. Sådan va hon ja. Då.
" ja va faan ska ja göra med min pappa,
som om de e min pryl liksom, va skulle
ni, ja, han hade en period när han låg
och tryckte bakom komposthögen, ja
de e ju jävligt komiskt hörni, jaa e lika
bra, ljugit så många jävla gånger
snurrat fram och tillbaka, o så här är
han, storelefanten i egen hög person,
iförd träningsoverall,
en sån där 70 talare i tyg, tryckte bakom
vår förmultnade plats, fick tag i dem,
en efter en,
med pannlampa i mörkret , inväntade
pallarna, grabbarna från min skola,

har väl nåt me min jaa alltså man
blir ju tillslut inte så konflikträdd,
på vissa sätt, andra rent av bedrövliga,

Hon kom dit hon var nu, blev alltid tyst
några machograbbar garvade, de mest
osäkra utstötte ett ord i taget, oftast
idiot, Nu var hon nog enbart
ledsen. Det var jobbigt. Att försvara,
förhala.


På hennes barndomstomt hägrade tre äppelträd
En dag följde hennes pappa nyfiket
eller egentligen nog enbart uppspelt, det drama
som utspelade sig från det sovrumsfönster
som vätte ut mot gatan och över de tre
träden. De klippte upp
näten, fyllde kassarna.

Där gick farsans gräns. Hans
var lite olika de flesta andras.


Älskade att försöka jaga ikapp
områdets enda sprinter för att killen
påminde om honom själv som grabb.
Annat var det med det osportsliga.
Garvet väl långt inne. Klasskompisen som
stod med 20 spänn för att få lösa ut
brallorna. " killen drog ner dem vid
knävecket, trodde han skulle ja ni
fattar va....,"

ja vi fattade. Jag förstod.


Vad han inte riktigt fattade va skol
dagarna där och de spridda garven


de äldre grabbarnas melodislinga
" Marias farsa är böög Marias farsa
är böög "




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-27 17:27



Bookmark and Share


  ULJO
Vilken otroligt bra text, väcker många tankar
2013-04-27

  hansensson
Skoltiden är som ett helt liv. Utifrån sett, är det bara en passage men ack så kännbar för den det berör. En glömd tid också för mig nu, på något vis. Väcker minnen och frågeställningar till liv. Inspirerande och bra text.
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP