Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en aningslös armé av idioter

du instruerar mina ögon
se bortom
se förbi
min skälvande hand
av kyla eller avgrunden i din blick
famlar i mörker
efter ord eller förståelse

kanske tog mina steg
för lång tid på sig att bära mig hit
varje sekund var för dröjande

kanske var densiteten i luften för tjock


men varför dök du upp
alltför sent när det begav sig
hur kan vi
armerade mot varje tillstånd
fortfarande behöva förstärkning


hur kunde jag
se åt ditt håll

hur kunde jag
något annat


du insinuerar
oss alltid ovanför vattenytan
alltid nedanför
det gap som svalt oss
i fel strupe
och mellanrummet
i andetagen
rymmer alla våra slående likheter

du är mer urholkad än vad jag är
jag är fullare än vad du är
hoppas vi inte väcker de intillboende
när vi kastar glåpord
och spott
i varandras ansikten
den här kvällen
i den här trappuppgången



ser dina ögon instruera
se bortom
se förbi
jag vågar ingenting mer
än att blunda för varje sanning
min skälvande hand famlar
efter rätsidor

men finner inget samband

kanske var vi ute
vid fel tidpunkt eller







slåss vi bara i mörker




Fri vers av hrafntinna
Läst 549 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-04-29 00:52



Bookmark and Share


  Henning Hson
Tummen upp!
2016-01-07

    ej medlem längre
otroligt bra, och uj, slutet alltså
2013-05-31

  Schizooliza
Kristallklart. Ordval o radbrytningar o hela flowet känns bara rätt.
2013-04-29

  småstensorkestern
saknar ord att skriva i ditt kommentarsfält. men det här var himlaskälvande bra, eller bättre än så.
2013-04-29

    tehdog
det här var ju bara läskigt bra. whoa, upp, mer.
2013-04-29
  > Nästa text
< Föregående

hrafntinna