Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

släcker lamporna i min lilla rymd

du åker hit och vi tänder ljus
stänger fönster och öppnar upp
för att hitta nya lager
av samma hud
känna med fingertopparna
och fukta läpparna
för att bekräfta
att vi är skapta av samma virke
samma kött och blod som då

besöker den där platsen ibland
en intergalaktisk bildbank
där mina minnen ligger och glöder
det bränns lite när jag tar i dem

packar ned livet igen
allt ömtåligt lindar jag i papper
av omsorg
tejpar kartonger
och flyttar dem uppför trappan
jag har ställt min säng
i ett nytt rum att dekorera
för i den här madrassen
har inga avtryck lämnats
och nästa gång någon samlar mod
ska jag gå att lita på

jag ska plocka ned
några stjärnor till dig på vägen
du ska svälja dem hela
och bära dem med dig
för du ska rädda liv igen
och jag ska
avveckla våra drömmar
så fort du hittat hem

men i rymden finns en plats
som är radioaktiv
den är svårare nu att finna
men det tar tid att maskera
alla slukhål

nu finns jag där
du aldrig lämnat några spår
där det bor katter jag inte kan klappa
där gamla synder ska preskriberas
en ny typ av kärlek
ska deklareras

och du ska existera
på utsidan av min privata sfär
jag ska unna dig att älska
nu när du funnit riktning
som håller oss isär
men berätta ingenting om henne,
jag behöver inte veta

låt mig undra vem hon är




Fri vers (Fri form) av hrafntinna
Läst 293 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-14 11:07



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Fint!
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

hrafntinna