Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min nya syn på det, hur jag aldrig vågar låta mitt hjärta stänga ute honom, eftersom att han varje gång hittar sin väg tillbaka hit. Våra händer finner åter varandra, för vi glömemr bort att vi inte skall vara nära varandra, vi vet hur det slutar.


Min fjärils vingar (en ny syn på saken)

Det flög en fjäril in
i förra årets december
och gav mig ljus till ett
helt och rent decennium
en ros låg på fönsterbrädet
i den kalla natten
i våran varma kyla.

Mitt fönster står alltid öppet

vingar som fick hud att spricka
känselspröt av sprödaste sort
och tårar som föll kunde få
vingar att bli dimma
när jag såg efter igen
så var min fjäril borta
min hud hel och mina ögon torra.

Mitt fönster står alltid öppet

fjäril sökte sig åter hit
efter den varma kyla jag erbjuder
och att höra en fjärils andetag
förstöra min värld
är det vackraste som hänt
sedan jag lärde mig bruka en penna
vingar försvann igen innan jag nått botten.

Mitt fönster står alltid öppet

för var gång jag hör dessa vingslag
som slår omkull min värld
så hyperventilerar mitt hjärta
och mitt skratt får en ren klang
jag vågar aldrig stänga mitt fönster
för min fjärils vingar
kommer aldrig glömma vägen hit.

Mitt fönster står alltid öppet.




Fri vers av Wixy
Läst 457 gånger
Publicerad 2006-02-27 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wixy
Wixy