Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granris

I sluttningen ner mot skogssjön
låg min döda kropp i dikeskanten

Över vattnets spegelblanka bild
spel hängde meningar fastbundna
i trådar. De guppade som om jag
skelat.

Det sades att det levde kvar män
och gummor i den här byn som
kunde tolka liv bortom döden


De undvek kyrkan. Det sades att de
bar tunga stenar längs med sjön
för att prövas.

Önskade de
dra min kropp längs med gruset
som ett naket test ur livet






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-04-30 17:00



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
tungt och ödesdigert, läsaren stannar upp och bävar inför ödet!
2013-05-03

  Tess74
Kan bara instämma i vad den övriga kören har sagt! Applåd!
2013-05-03

  Jordgubbsodlare
Instämmer i kören, starka bilder och suggestivt symbolspråk!
2013-05-03

  smultronbergen VIP
Jag skriver medvetet till dig
offentligt vännen Akvamarin!

Bara din kommentar och även annat
vittnar om din språkligt enorma
förmåga att fånga denna text. Jag
blir berörd och rörd. Du anar säkerligen
vad jag hoppas på rörande dig!

Din blick för unik för enbart painriche
och loja nöjen på sikt,

Tack, bugar mig djupt, (glad)
2013-05-02

  Akvamarin
Fascinerande gråbilder med vibbar från medeltid. Berättaren ser sin döda kropp vid sjön, men distanserat, apatiskt, som gällde det någon annan.Dimma över spegelblank sjö. Grå by, husen tillslutna, kyrkan halvtom. Stenbärare med krumma vadmalsryggar i okristnad botgörelse längs sjön. Gåtfullt, mångtydigt, gripande.
Kunde vara scener regisserade av Tarkovskij.
2013-05-02

    ej medlem längre
spännande, mytisk bild berättade av en viljelös betraktare. gillar de profana martyrerna. mångbottnade är de.
2013-05-01

  Stefan Albrektsson
Filmiskt. Med mycket vackert språk och målande bilder. Innehållet är väldigt starkt.
2013-05-01
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP