Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är jag oavsett dag

Jag är jag
oavsett dag
Oavsett tillfälle
oavsett sällskap

Alla kan lära sig
något av mig
Precis som att jag
kan lära mig något av dig

Mina tankar är komplicerade
fastän de är okrypterade
Krångligare än alla datamaskiner
men datorer ser inte känslor som skiner

Mina känslor är för mig viktiga
även om du tycker de är oriktiga
Dina känslor är också viktiga
även om jag tycker de är oriktiga

Jag säger att det jag säger
är väl värt att lyssna på
Men det är för mig också
viktigt att andra lyssna på

Det jag gör, är väl värt att lyssna på
för jag tänker tio gånger, innan jag pratar på
Om du gör detsamma
blir du också värd att lyssna på

Det är därför det jag gör och uttrycker
är väl värt att uppmärksamma
Och om du gör likadant när du uttrycker dig
vill jag också uppmärksamma dig

Jag respekterar mig själv
även om omvärlden inte vill höra min sanning
Jag respekterar dig
om du inte förolämpar mig

Jag skrattar åt mig själv
åt min osjälviska dumhet
Men har ändå ömhet och värme
till dig så länge du inte ondgör dig på mig

Jag har full rätt
att må bra på alla sätt
Liksom du
som mår bra just nu

Jag är unik
det finns ingen mer som jag
Inte ens du
är som jag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-03 08:08



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra!
2013-05-04

    ej medlem längre
Vi är alla unika, ingen är kopia. Alla har vi något som ingen annan har.
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP