Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröring



Det
kan aldrig dagas
mot Jordens ängder
då mörkret dväljes i tanken
oändlig
drömmarna bleknar
i tvedräktens skuggor
tiden blottar sin nakna kyla
till strider
tusende strider

Det kan aldrig ljusna
vid
havets stränder
då dunklet dröjer sin bana evig

Det endaste ordet lyfter dock stilla
sin vinge
vid gryningens längtande eld

beröring
beröring
den älskades brinnande låga


Bodil Sandberg-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 2371 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2006-02-27 19:32



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
Hjälp vad vackert
2006-02-28

    Örnhjärta - Björnhjärta
nästan vackrast hittills- sorglig -men hoppfull ändå till slut ! Ljuset kommer igen min vän...
2006-02-28

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Vilken härlig hund det är på Ditt foto. Har aldrig tidigare observerat den. Irländsk varghund om inte mitt norra öga skådar fel.

Härlig dikt också!

En liten baggis: "Dväljas" är pluralis. I singularis heter det "Dväljes". Man måste höra till min generation för att uppmärksamma detta. På vår tid hade verben fortfarande tempusböjningar. De försvunno efter andra världskriget. Det händer stundom att vi gamlingar återfalla i idiom från en förgången tid.

Kram! Rune.
2006-02-27

  Cris
Ja tankvärt och vacker poesi.
Beröring är viktigt, mycket viktigt på alla möjliga sätt.
Det är en stor del. En hand på axeln kan få en börda att falla..
2006-02-27

  DanSan
Nä men åhh grattis
älskade BodilSan!
Din enkle lärjunge
Dan
2006-02-27

  Ola Rydberg
mycket tankvärd och poetisk denna
gillade speciellt första stycket
2006-02-27

  DanSan
Ja det blir djupare framåt natten!
Välformulerat och så smekande svart.
Kylan som sprider sig av alla strider.
Ljuset som aldrig vill nå fram.
Man den älskades beröring.
När ljuset kommer åter och
elden är tänd. Då är det ej
längre natt! Formidabelt!!!
BodilSan högsta pott!!!
2006-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg