Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Edinburgh 8 april 2013


Läran om...



Varför gör vissa dagar så ont?
Som när stora tallen föll
och berget sprack
blottade havets
underbart vackra botten

Varför gör vissa dagar så ont?
Som när gullvivan kom upp
och lavan stelnade
klinten störtade
rakt i stormande hav

Varför gör vissa dagar så ont?
Som när första rosen blommade
och sedimenten lagrades
mikroorganismerna dog
sakta till vacker kalksten

Varför gör vissa dagar så ont?
Som när stora björken slog ut
och metamorfosen började
kristallerna växte
under mina bara fötter




Fri vers (Fri form) av Annette Andersson
Läst 360 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-07 10:46



Bookmark and Share


  Tess74
Fin text som får mig att tänka på Karin Boye
2013-05-11

  anits VIP
Såfint och berörande skaldat
2013-05-09

  Göran P Rödholm
Fin bild och text.
2013-05-07

    ej medlem längre

Så gripande vacker ...
bokmärker ...
2013-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson