Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öknen

Öknen
den bistra
karga

står som ett öppet gap

öppet mot universum

där oändlighet
möter oändlighet

där nuet
blir avlöst av nuet

och horisonten
sluter himlen till sig

där blir evighet
till närhet

ljusår
av svindlande avstånd

till en liten
ljusglimt

i ett människohjärta

för vilken en flik
av Guds
mysterium

blivit uppenbarad




Fri vers (Fri form) av Skadad Vinge
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-09 12:04



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket vacker dikt och sammanträffande! Lyssnar precis på gruppen Sheva som spelades på SR P1 i morse i programmet Morgonandakt. Det handlade om öknen.
2013-05-14

  M M Mannheim VIP
Ja och tänk att lika många sandkorn som finns i en öken lika många finns det av planeter och stjärnor i det stora alltet. Och allt skapat av Gud!
2013-05-13

    ej medlem längre

Fantastiskt vacker poesi ...
2013-05-10

    ej medlem längre
En flik av Guds mysterium - mer klarar vi nog inte att ta emot.
2013-05-09

  Lars Hedlin
Berörs av din text!
2013-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Skadad Vinge
Skadad Vinge